De GS-1 is het kleinste koksmes in het Global-assortiment met een lemmet van 11 cm en is net als alle koksmessen een multifunctioneel mes dat wordt gebruikt voor snijden, snijden en hakken. Gebruik dit mes voor klein keukenwerk, het snijden van de bladeren van aardbeien of het snijden van sinaasappels.
..
De Global GS-90 santoku is de opvolger van de GS-37. Het is in de basis hetzelfde mes, alleen staan de kuiltjes in het lemmet nu diagonaal, in plaats van verticaal. Doordat je met de richting van de kuiltjes meesnijdt, zal het snijwaar nog minder gauw aan het mes blijven plakken.
Het lemmet van de GS-90 is gemaakt van Cromova 18-staal en wordt vlijmscherp geslepen. Een lichtgematteerde finish maakt het helemaal af.
Global GS-90 santoku: geen los zand
De handgreep van dit Japanse koksmes vloeit in één keer voort uit het lemmet en is gemaakt van zandgevuld rvs. Dit zorgt voor een optimale balans tussen het lemmet en de greep. De ergonomische vormgeving maakt dat de santoku ook zeer prettig in de hand ligt. Verder draagt ook het bekende Global-deukjespatroon in de handgreep bij aan een optimale grip, zelfs wanneer je handen vochtig zijn.
..
De GS-5 is het kleine broertje van het G-5 groentenmes, met dezelfde vorm van het mes in een kleinere verhouding. Deze messen zijn geïnspireerd op de Japanse Usaba (Groentemessen), de relatief platte delen van het lemmet zijn ontworpen om door groenten en fruit te hakken en komen volledig in contact met de snijplank en zorgen voor een zuivere snede. De voorkant van de messen is meer gebogen als een koksmes, zodat het mes na elke snede zachtjes naar voren kan worden geschud en een goede techniek wordt aangemoedigd. De GS-5 is een erg populair mes dat vaak wordt aangetroffen in Global-sets en is ook verkrijgbaar in een gecanneleerde stijl als de GS-39.
..
Staalsoort: Gepatenteerd CROMOVA 18 RVS.
Totale lengte: 19 cm.
Gewicht: 64 gr.
OFFICEMESSEN
Eigenlijk kleine koksmesjes. Universeel in het gebruik dus voor het snijden van kleinere ingredinten.
..
Een van de best verkochte messen in het GS-assortiment, de GS-3 is een middelgroot koksmes dat een verscheidenheid aan keukentaken kan uitvoeren. Het heeft een mooi middelgroot mes dat goed is voor hakken, snijden en in blokjes snijden en is handig, of je nu groenten wilt snijden of vlees wilt snijden. Het is echt het kleinste koksmes, ondanks de GS-1 die een iets andere vorm van het lemmet heeft. De GS-3 is ook verkrijgbaar als een gecanneleerde versie, de GS-51.
..
GS-11 FIleermes flexibel 15cm
Staalsoort: Gepatenteerd CROMOVA 18 RVS.
Totale lengte: 27 cm.
Gewicht: 90 gr.
FILEERMESSEN
Fileermessen zijn er in verschillende lengtes en uitvoeringen. Veelal zijn ze flexibel zodat het lemmet contact kan houden met de graat om de huid van een verse vis te scheiden. Fileermessen hebben altijd een zeer smal lemmet om de weerstand te verminderen en corrigeren makkelijker te maken.
..
De GS-89 is een koksmes in de klassieke vorm van het westerse koksmes en kan dus elke keukentaak aan, of je nu wilt snijden, dobbelen of hakken. Als je maar één mes nodig hebt, koop dan altijd één goed koksmes. Deze messen worden vertegenwoordigd door hun niet-gegroefde equivalenten, de G-2, G-55 en G-58. Het belangrijkste voordeel van het bezit van het gecanneleerde mes ten opzichte van de standaardmessen zijn de antikleefeigenschappen van deze messen. Als je veel zetmeelrijke groenten snijdt, zijn deze messen best goed, omdat de groenten minder snel als lijm aan de messen blijven kleven en het snijden in de weg staan. Het belangrijkste nadeel van gecanneleerde messen is dat de levensduur van het mes korter is. Zodra je het mes tot aan het begin van de ribbels hebt geslepen, komen de kuiltjes in de weg van de lemmetrand.
..