Menu
Your Cart

Alle ingrediënten voor jouw droomkeuken

Alle ingrediënten voor jouw droomkeuken!

Je keuken is de plaats bij uitstek om heerlijk te ontspannen, om samen te komen met het gezin, of om te genieten van een lekker aperitief. Het is dus belangrijk dat het jouw ideale keuken isafgestemd op wat jij precies nodig hebt in huis. En Wara helpt je hier graag bij, zodat we samen  je droomkeuken kunnen realiseren.

Wil je enkele voorbeelden zien van wat mogelijk is bij je thuis? Ontdek hier enkele foto's.

Kom een kijkje nemen in onze toonzaal

Alles begint in onze Wara toonzaal, waar je kan kennismaken met alle mogelijke opties voor je toekomstige keuken. Onze adviseurs ontvangen je met open armen en tonen je met veel plezier de toonzaalmodellen. Op die manier kun jij alle stijlen, kleuren en materialen bekijken, vergelijken en combineren.


Kies de juiste toestellen

We helpen je met het uitkiezen van de elektrotoestellen die het best bij jouw droomkeuken passen. Met topmerken als AEG, Miele en Siemens beschikken we over een ruime collectie - dus je kunt de kookplaat, oven, koelkast en vaatwasser naar keuze kiezen.

We tekenen je keuken uit

De volgende stap is het uittekenen van de keuken. Dit doen we via een handig tekenprogramma, waardoor je meteen een eerste idee krijgt van hoe je keuken eruit zal zien.

We stellen een offerte voor je op

De volgende stap is het uittekenen van de keuken. Dit doen we via een handig tekenprogramma, waardoor je meteen een eerste idee krijgt van hoe je keuken eruit zal zien.

Plaatsing

Ook de plaatsing kan je aan ons overlaten. Onze gespecialiseerde keukenplaatsers nemen het graag van je over. Ze zorgen ervoor dat alles kwalitatief en binnen de afgesproken timing wordt opgeleverd. Mogelijke extra werken, zoals elektriciteit, aansluitingen en verlichting, nemen ze ook voor hun rekening.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een keuken?

Deuren

Een van de belangrijkste factoren aan de keuken is de deur. Iedere kast die je uitkiest kan immers een heel andere look and feel krijgen door de verschillende materialen van de deur, wat tevens ook de prijs bepaalt. De indeling van deze kasten blijft meestal dus hetzelfde, het gaat erom welk materiaal jouw verkeur verkiest. Hier is de mogelijkheid te kiezen tussen bijvoorbeeld laminaat, folie, lak (die nog eens alleen vanbuiten of vanbinnen en vanbuiten aangebracht kan worden), fineer of massief. Ieder materiaal heeft verschillende voor- en nadelen, die we graag met jou in de winkel overlopen.

Werkblad

Bij het kiezen van een werkblad is er de keuze tussen verschillende materialen, namelijk composiet, keramisch, graniet of kunststof. Ieder van deze materialen met zijn eigen voor- en nadelen:

  • Composiet is bijvoorbeeld interessant omdat het erg onderhoudsvriendelijk is, in verschillende kleuren bestaat, en hitte- en krasbestendig is. Nadelig is dat de onbehandelde werkbladen niet altijd even goed tegen vlekken kunnen.
  • Ook keramische aanrechtbladen zijn hittebestendig en erg hygiënisch door de homogene toplaag. Het nadeel bij keramische keukenbladen is dan weer dat ze gevoelig zijn voor scherpe voorwerpen en bijtende stoffen - en dat de kostprijs doorgaans wat hoger ligt.
  • Granieten werkbladen geven uw keuken een levendige uitstraling hoewel hier wel moet ingeboet worden op het aanbod aan verschillende kleuren. De aanrechtbladen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en hittebestendig, maar hou er ook hier rekening mee dat ze zich in een hogere prijsklasse bevinden.
  • Kunststof aanrechtbladen zijn dan weer wat aantrekkelijker wat de prijs betreft. Deze bladen zijn bovendien in een ruim aanbod aan verschillende kleuren te verkrijgen, en kan zelf hout of graniet imiteren. Nadelig is hier dan weer dat ze niet hittebestendig zijn en slechts krasvast tot zekere hoogte.

Voor specifieke vragen in verband met de verschillende aanrechtbladen kun je altijd even contact opnemen of binnenspringen in de Wara Interieurstudio.

Toestellen

Bij het samenstellen van jouw droomkeuken moet er natuurlijk ook nagedacht worden over de juiste toestellen. Het aanbod is echter enorm - dus we kunnen beter samen even overleggen wat het beste past bij jouw kookgewoontes! Zo leggen we je graag het verschil uit tussen de verschillende soorten stoomovens en heteluchtovens, of geven we je tips over welke afzuigkap het beste in jouw keuken past. Bovendien zijn er heel wat leuke extra’s verkrijgbaar zoals vaatwassers met de beam-on-floor-technologie zodat je meteen de status van je afwas kunt nakijken of de open assist waarbij de vaatwasser met een handige tik open gaat wanneer je de handen vol hebt. We staan je graag te woord in onze showroom voor alle informatie die je nodig hebt!

Kookplaten

Verschillende kookplaten zijn beschikbaar naar ieders wens. Zo zijn er inductie, keramische of gas kookplaten beschikbaar met ieder zijn voor- en nadelen.

  • Een keramische kookplaat is een traditionele kookplaat waarbij de platen zelf elektrisch opgewarmd worden en zo je pan verwarmen. De platen warmen echter niet zo snel op en ook afkoelen kan wat langer duren.
  • Inductie kookplaten zijn aan een snelle opmars bezig, voornamelijk omdat ze er veel minder lang over doen om de pannen te verwarmen. Het verschil met de keramische platen is dat de inductieplaten een magnetische reactie creëren met de potten en pannen, die stopt wanneer de pan van het vuur gehaald wordt - en dus een veiligere oplossing is wanneer er kinderen in de keuken rondlopen. Let er hier ook op dat er speciale pannen en potten aangeschaft moeten worden met een magnetische bodem.
  • Ook gaskookplaten blijven populair, mede omwille van het grote gebruiksgemak, de snelle opwarming en de lage kosten. Een mogelijk nadeel van een gas kookplaat kan het onderhoud zijn. Aangezien dit geen vlakke plaat is, is het moeilijk om vuil te verwijderen tussen de voegen.


Bij Wara willen we dat je je helemaal thuis voelt. Daarom staan vakmanschap en service bij ons voorop. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan zeker contact op.

Je Wara-vakman helpt je graag verder!


 

Newsletter

* E-mailadres: