Menu
Your Cart

UD-301-X USB DAC Preamplifier Silver

 UD-301-X USB DAC Preamplifier Silver
 UD-301-X USB DAC Preamplifier Silver
 UD-301-X USB DAC Preamplifier Silver
 UD-301-X USB DAC Preamplifier Silver
UD-301-X USB DAC Preamplifier Silver
€ 449,00
Excl. BTW: € 371,07
Tijdelijk geen voorraad
Beschikbaarheid: Tijdelijk geen voorraad

Beschrijving

Dit is een volwaardige dubbele mono DAC (digitaal naar analoog omzetter) die hoogwaardige audio in een desktop-vriendelijke verpakking verpakt

Ondersteunt DSD128 Native-weergave
De UD-301-X is uitgerust met een USB-poort die DSD Native-weergave ondersteunt. Hierdoor worden DSD-signalen direct omgezet in een analoge golfvorm in ASIO2.1 en DoP formaten, zonder het PCM-formaat te wijzigen. Bovendien wordt ook de asynchrone overdrachtsmodus ondersteund voor een nauwkeurige gegevensoverdracht door te verwijzen naar de nauwkeurigere on-board klok van de AI-301DA-X. Bovendien kunnen gebruikers met de gratis TEAC HR Audio Player Hi-Res-bestanden zoals DSD128 en PCM192/32 afspelen vanaf Windows/Mac zonder dat daarvoor een ingewikkelde configuratie nodig is.

USB streaming ondersteunt asynchrone overdrachtsmodus
Als digitale audiogegevens van een computer naar de UD-301-X worden verzonden via een USB-kabel, wordt de tijdregeling voor het verzenden/ontvangen van gegevenspakketten bepaald door de interne klok van de UD-301-X die veel nauwkeuriger is dan die van de meeste computers. Deze asynchrone overdrachtsmodus elimineert theoretisch signaalcompromitter en laat digitale audiosignalen reizen in elektrisch 'schonere' omstandigheden.

Tot 192kHz up-conversie
Wanneer u digitale audiosignalen van 96 kHz of minder verwerkt, kunt u ze up-converteren naar het dubbele of viervoudige van de oorspronkelijke bemonsteringsfrequentie. Zelfs bij weergave van een conventionele CD (die 44,1kHz is), wordt een vloeiender analoog audiosignaal verkregen door up-conversie naar een hogere samplefrequentie. Deze up-conversie functie kan worden uitgeschakeld, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Dubbel mono ontwerp om signaalinterferentie te elimineren
Om Hi-Res audiogegevens onder de beste omstandigheden te verwerken, maakt de UD-301-X gebruik van een dubbel monauraal circuitontwerp waarbij elk van de linker- en rechterkanalen zijn eigen enkele monaurale circuit heeft. Dit circuitontwerp vermijdt wederzijdse interferentie tussen linker- en rechterkanalen en maakt een verbeterde stereoweergave mogelijk.

Krachtige BurrBrown PCM1795 32-bit DAC's
In het hart van de digitale audiosectie maakt de UD-301-X gebruik van een paar 32-bit processing DAC's (digitaal naar analoog converters), namelijk BurrBrown PCM1795's, één voor elk kanaal. Deze krachtige DAC's kunnen grote hoeveelheden gegevens verwerken, zoals DSD128, en zorgen zo voor een nauwkeurigere weergave van Hi-Res audiobronnen.

MUSES8920 Op-amps voor analoge audioverwerking van hoge kwaliteit
Aan de analoge verwerkingszijde, de sleutel tot het definiëren van de uiteindelijke geluidskwaliteit, worden de MUSES8920 Op-amps, ontwikkeld door New Japan Radio Corporation, gebruikt voor het verwerken van de I-V conversie die de uitgangsstroom van de DAC's omzet in spanningssignalen. Een dual-mono benadering wordt ook toegepast op deze fase van de verwerking.

CCLC voor dual-mono hoofdtelefoonversterkerschakeling
Bij het beluisteren van Hi-Res muziek via het dual-monaural hoofdtelefoonversterkercircuit van de UD-301-X zorgt de CCLC (Coupling Capacitor-Less Circuit) voor een rijk basgeluid en een snelle transiëntrespons. Conventionele hoofdtelefoonversterkerschakelingen kunnen niet voorkomen dat lage frequenties worden gereduceerd en dat fasevervorming optreedt als gevolg van hoogdoorlaatfiltering binnen condensatoren als ze eindtrappen koppelen.

Werkt ook als een standalone hoofdtelefoonversterker
Naast het ontwerp van het dubbele mono hoofdtelefoonversterkercircuit, versterkt de UD-301-X zijn geloofsbrieven als hoofdtelefoonversterker door de mogelijkheid te bieden de XLR- en RCA-uitgangen op het achterpaneel uit te schakelen. Dit beperkt de stroomtoevoer naar het hoofdtelefoonversterkingsproces, waardoor het potentieel voor hoofdtelefoonoutput wordt gemaximaliseerd. De UD-301-X biedt gebruiksgemak als hoofdtelefoonversterker omdat het hoofdtelefoonvolume altijd wordt gevarieerd door de hoofdvolumeregelaar op het voorpaneel, ongeacht de uitgangsmodus (vast, variabel of uitgeschakeld).

Toroïdale voedingstransformator voor veel vermogen
De UD-301-X is uitgerust met een energiezuinige Toroidal-core voedingstransformator om ruim voldoende stabiele stroom te leveren aan elk afzonderlijk onderdeel van het circuit, waaronder twee krachtige DAC's (digitaal-naar-analoogomzetters) die ultrahoge snelheidsverwerkingen uitvoeren. Zelfs bij plotselinge dynamische schommelingen, waarbij onmiddellijk grote hoeveelheden stroom nodig zijn, zal de voeding van de UD-301-X tegen deze taak opgewassen blijken.

Robuuste aluminium behuizing, en kleine voetafdruk
Een breedte van 215 mm en een diepte van 238 mm zorgen ervoor dat het toestel in de kleinste ruimtes kan worden geplaatst, terwijl de volledig metalen behuizing een uitstekende stevigheid biedt en de negatieve effecten van trillingen op de uiteindelijke geluidskwaliteit minimaliseert.

XLR Gebalanceerde uitgangen
De UD-301-X kan worden gebruikt als een hoogwaardige DAC met professionele audioapparatuur en high-end audio-units, maar ook met hifi-componenten voor consumenten, dankzij het paar XLR gebalanceerde uitgangsklemmen.

Voorversterkermodus voor aansluiting op een eindversterker
De uitgang van zowel de XLR gebalanceerde als de RCA ongebalanceerde uitgangen kan worden ingesteld op, vast, variabel of uitgeschakeld, afhankelijk van uw behoeften. Deze flexibiliteit maakt het onder meer mogelijk vermogensversterkers aan te sluiten voor een gescheiden systeem of zelfs actieve luidsprekers wanneer het toestel is ingesteld op variabele modus.
 

Specificaties

Aansluitingen
Aantal USB-poorten 1
Connectiviteit
Bluetooth Nee
Fysieke kenmerken
Breedte 215 mm
Diepte 238 mm
Gewicht 2000 g
Hoogte 61 mm
Kleur Zilver

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
You must fill in your API Key, and choose a list to sync with in the List Settings tab, before the module will work.